Heeft een Quooker kraan een positief effect op de energiekosten?

Heeft een Quooker kraan een positief effect op de energiekosten? Het antwoord van deze actuele vraag zocht Bouw Magazine uit.

In de huidige keuken is een Quooker amper meer weg te denken. De kokendwaterkraan geeft direct warm water, waarbij een waterkoker overbodig is geworden. Maar is een Quooker wel een slimme aankoop met de huidige energiekosten in beeld? Het Bouw Magazine geeft hierop het antwoord:

”Een Quooker kraan vermindert het energieverbruik en heeft daarom een positief effect op de energiekosten. Een Quooker kraan heeft voornamelijk een positief effect op de energiekosten bij mensen die meerdere keren op een dag water aan de kook brengen. De manier waarop de Quooker kraan is aangesloten, is hierbij wel belangrijk. Een kokend waterkraan kan namelijk op twee manieren worden aangesloten. De Quooker kraan kan op de CV-installatie worden aangesloten of je kan enkel gebruik maken van de verwarmingselementen in het reservoir.”

De verschillende varianten Quooker

Quooker COMBI: De Quooker COMBI heeft een reservoir van 7 liter en wordt alleen op de koud water leiding aangesloten. Het reservoir mengt koud leidingwater met kokend water uit de Quooker. Zo heb je beschikking over koud water en beperkt warm of kokend water. Ideaal wanneer je geen warmwaterleiding hebt!

Quooker COMBI+: De COMBI+ is aangesloten op zowel de koud- als de warmwaterleiding. Geniet van onbeperkt warm water! Reken af met de lange wachttijd op warm water en de verspilling van drinkwater. De Combi+ boiler heeft een reservoir van 7 liter kokend water en is gelabeld met een A voor energie-efficiëntie.

Quooker CUBE: Combineer de Quooker Fusion Square chroom met een CUBE wanneer je naast kokend, warm en koud water ook koel, gefilterd en bruisend water wilt tappen! De CUBE wordt aangesloten in combinatie met één van de bovenstaande reservoirs. Geniet van een glas tintelend fris water of maak de lekkerste limonades en cocktails.

Wilt u meer weten over hoe wij een Quooker kunt installeren in uw keuken? Of wilt u informatie over de verschillende varianten van Quooker. laat het ons weten via de contactpagina.

Wil je weten hoeveel water en energie je kunt besparen, en wat dit betekent voor jouw portemonnee? Doe dan de Bespaarcheck bij Quooker.nl. Binnen een minuut zie je wat jouw huishouden verbruikt en met een Quooker-systeem kan uitsparen. Quooker.nl

PRIME flow P-Turbo 150 muurdoorvoerunit

Luchtafvoeren van de afzuigkap naar buiten

Luchtafvoeren van de afzuigkap over De P-Turbo Flow 150 cm Muurdoorvoerunit met Thermobox Luchtafvoeren van de afzuigkap, als professionele keukenmonteur weet ik hoe belangrijk het is om de luchtafvoer van een afzuigkap correct en efficiënt

Lees verder »

Voorbereiding nieuwe keuken

Nieuwe keuken draait alles om een goede voorbereiding met voordelen en nadelen Het plaatsen van een nieuwe keuken is een grote onderneming, waarbij een goede voorbereiding van essentieel belang is. Als klusser sta je voor

Lees verder »

Planning voor een nieuwe keuken

Bij een nieuwe keuken draait alles om een goede planning! Het plaatsen van een nieuwe keuken is een spannende en uitdagende klus. Een goede planning is echter essentieel om het proces soepel te laten verlopen

Lees verder »
keukentrends 2023

keukentrends van 2023

Globaal de keukentrends 2023 Wat zijn de highlights van 2023? Wanneer wij kijken naar de keukentrends van 2023, dan zien wij dat we eigenlijk doorgaan op de weg die we de afgelopen jaren zijn ingeslagen.

Lees verder »
Bora oven

Bora het beste product van 2022

Beste product van 2022 BORA, fabrikant van innovatieve oplossingen voor de leefkeuken, heeft eerder al de Plus X Award gekregen voor de innovatieve BORA X BO en nu zijn er nog twee speciale prijzen aan

Lees verder »