Waar dient u rekening mee te houden voordat u uw nieuwe keuken kunt laten monteren?

Het demonteren, verwijderen en afvoeren van uw bestaande keuken

Uw bestaande keuken dient gedemonteerd, verwijderd en afgevoerd te worden. De werkzaamheden die dit met zich mee brengt zijn onder andere afhankelijk van de grootte van uw oude keuken. .

Het verplaatsen en aanpassen van leidingwerk. Elektra- en loodgieterswerk ten behoeve van uw nieuwe keuken

De aansluitingen van apparatuur (gas, elektra), de kraan (waterleiding) en de afvoer van uw oude keuken zullen bijna nooit op dezelfde plek zitten als bij uw nieuwe keuken.

Het aanbrengen / aanpassen van voorzieningen ten behoeve van de afzuigkap

Op het gebied van afzuiging is veel veranderd. Er zijn tegenwoordig vele mooie en verschillende mogelijkheden. Uw nieuwe keuken kunnen we hier op aanpassen. Bijvoorbeeld door het timmeren van een koof of het aanbrengen van een dakdoorvoer. Deze kosten zijn vaak niet meegenomen in de keukenmontage zelf.

Uitbreiding van de meterkast

Vooral de overstap op een inductiekookplaat levert vaak capaciteitsproblemen op in de meterkast.

Bij onze werkzaamheden kunt u onder andere denken aan:

  • het plaatsen van nieuwe stopcontacten en/of wandcontactdozen
  • het aansluiten van verlichting
  • nieuw schakelmateriaal plaatsen of vervangen
  • het installeren van elektrische apparatuur (kookplaten en boilers)
  • het vervangen en aanleggen van bedradingen
  • het testen van de aardlekschakelaar
  • leveren en vervangen van uw groepenkast
  • mechanische ventilatie systemen (draadloos of via vaste schakelaar) etc.

Vraag naar de mogelijkheden!

Het egaliseren van wanden en plafonds, stucwerk

Hierin is niet meegenomen het verwijderen van tegelwerk, wat apart berekend wordt. Afhankelijk van het aantal m2 van het stucwerk zal de prijs variëren. Soms is het echt noodzakelijk om wanden ‘recht te trekken’, zodat de keuken goed en haaks gemonteerd kan worden. Wij kunnen voor u beoordelen of dit nodig is en een prijsopgave doen.

Het schilderen en sauzen van wanden en plafonds

Een nieuwe keuken brengt meestal de noodzaak voor nieuw of aangepast schilder- en sauswerk met zich mee, zeker nadat er een oude keuken is verwijderd.

Dit schilderwerk kunnen wij voor u uitvoeren, niet alleen de afwerking van uw keuken, ook andere klussen binnen en buiten nemen wij u graag uit handen. Wij hebben hiervoor gespecialiseerd personeel, dat ambachtelijk schilderwerk aflevert.

 

Het vervangen of aanbrengen van vensterbanken

Een vensterbank in een afwijkende kleur of niet bijpassend materiaal kan een storende factor zijn in uw nieuwe keuken. Er zijn vele mogelijkheden om dit aan te passen, bijvoorbeeld een vensterbank van hetzelfde materiaal als het aanrechtblad. Ook kan het nodig zijn smetplinten in te meten of te leveren. Dit kunnen wij voor u verzorgen en u hierin adviseren.

Het vervangen van een radiator

Er zijn mooie en praktische manieren om uw keuken te verwarmen. Vloerverwarming is de duurste oplossing aangezien dan ook de vloer vervangen moet worden, maar ook radiatoren zijn er in allerlei soorten en maten. Vraag ons vrijblijvend wat de mogelijkheden zijn in uw nieuwe keuken.

Onder keukenmontage verstaan wij:

Het plaatsen van de keukenmeubelen.
Het aansluiten van de Keukenzaak geleverde apparatuur op bestaande voorzieningen.

Bij de montage is niet inbegrepen (tenzij uitdrukkelijk in de montage offerte is vermeld):

Het slopen en afvoeren van de bestaande keuken.
Het aansluiten en eventueel passend maken van bestaande apparaten.
Het verleggen van leidingen ten behoeve van gas, water aan- en afvoer en elektra.
Het boren van het gat naar buiten ten behoeve van de afzuigkap.
Verpakkingen en restmatrialen blijven bij u achter; u verzorgt zelf de afvoer hiervan.

Hier enkele tips om straks nog meer plezier van uw keuken te hebben:

Zorg dat de muren en de vloer vlak, haaks en waterpas zijn. Dit voorkomt vervelende naden en kieren als uw nieuwe keuken gemonteerd is.
Zorg dat uw muren en eventueel plafond draagkrachtig zijn. Een gipsplaat is veelal niet stevig genoeg voor bovenkasten of een wand – eilandschouw.
Er is geen ruimte voor leidingen aanwezig achter en onder apparatuur (bij een blad van 60 cm diep).
Gebruik achter uw keuken inbouw wandcontactdozen. Bij opbouw wandcontactdozen moeten er grote gaten in uw kast gemaakt worden.
Laat uw nieuwe vloer door lopen tot 40 cm van de muur, dan staat de keuken altijd op de juiste hoogte en valt de plint op de vloer.
Uw nieuwe keuken wordt bij levering in de meeste gevallen zo dicht mogelijk bij of in de keukenruimte neergezet. Dek de vloer hier even af, dat voorkomt nare krassen.
Zorg voor een toiletvoorziening en voordoende verlichting op de werklocatie.
Biedt uw monteur een kop koffie aan, wie weet wat dat oplevert…
Meestal moet het leidingwerk elektra en water/gas aangepast worden volgens het nieuwe leidingsschema. Wij kunnen als meerwerkzaamheden zowel uw elektra als uw loodgieterswerkzaamheden volgens de nieuwe keukentekening aanleggen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan of bel ons voor een afspraak op: 078 6207050

Onvoorzien

Het is mogelijk dat er zich onvoorziene zaken voordoen omdat wij bij het opstellen van deze offerte moesten afgaan op wat er is waargenomen en is ingeschat. Indien er zich een onverwacht/onvoorzien aspect aandient, bijvoorbeeld elektra wat niet is aangesloten volgens de norm of lekkage water enof afvoer, zullen wij jullie dat eerst melden en een aanvullende prijs bepalen voor een oplossing met schatting van materiaalkosten. Hierbij kan eventueel een second opinion gevraagd worden aan een derde.

Indien onze monteur door uw nalatigheid niet kan beginnen of verder kan met de werkzaamheden brengen wij u € 400,- in rekening. Dit kan zijn als bijvoorbeeld het stucwerk niet droog is, of als de leidingen/aansluitpunten of maatvoering niet conform tekening is.

Na montage van de keuken vult de monteur samen met u de opleverlijst in. Eventuele manco’s en gebreken worden genoteerd, en de opleverlijst wordt door u en de monteur ondertekend. U dient dus altijd bij de oplevering aanwezig te zijn. U heeft na oplevering 1 werkdag de tijd om eventuele, tijdens montage niet geconstateerde gebreken, te melden aan uw keuken adviseur. Wij geven door de benodigde materialen te bestellen bij de keukenzaak en zodra de materialen binnen zijn wordt er met u een afspraak gemaakt voor een servicebezoek.

 

Monteren van een keuken is niet altijd aansluiten van de apparatuur!

Dit kunnen wij tegen een scherpe prijs voor u verzorgen. Te denken valt ook aan het terugplaatsen van uw oude apparatuur, of apparatuur die u gekocht heeft bij een andere partij dan de keukenleverancier.

Het vervangen en aanpassen of aanhelen van uw vloer

Na het verwijderen van uw oude keuken kan het zijn dat uw vloer niet meer netjes aansluit op de nieuwe situatie. Of u wilt een geheel nieuwe vloer die beter bij uw keuken past. Ook hiermee kunnen wij u van dienst zijn.