keuken kopen waar moet ik opletten?

In praktijk worden weinig keukens foutloos geleverd. Onderzoek wijst erop uit dat bij de aankoop van een nieuwe keuken redelijk wat fouten voorkomen. Vaak zijn dit kleine fouten en ergernissen die een nieuwe keuken met zich meebrengen.

In mijn jarenlange ervaring als keukenmonteur is dat je het beste alles zelf als klant ook nog eens kan controleren. maar ook uw keukenruimten even nameten. meten is weten.!

Voordat u een keuken koopt is het aan te raden eerst verschillende keuken showroom te bezoeken en ga niet direct overstag bij de eerste de beste keukenshowroom. Neem de tijd om de keuken uit te pluizen hoe het merk en het bedrijf is aangeschreven? Hoe komt het keukenmerk uit eventuele tests naar voren?
Wat voor keukenapparatuur zit er in de keuken en wat is de kwaliteit en zijn die apparaten, zoals vaatwasser, koelkast, vriezer, oven en dergelijke en zijn ze energiezuinig?

Houd niet alleen rekening met de aanschaf van de nieuwe keuken maar ook met de montage van de keuken en eventueel  het aanpassen en maken van de leidingwerk van water aan en afvoer, elektra in de keuken en meterkast om de keuken te plaatsen.

Denk ook eens bij het kopen van een keuken aan een interieurstyliste met een projectbegeleiding die op basis van uw wensen bekijk wat het beste plan van aanpak is. En door een brede vakkennis en goede projectbegeleiding kunnen zij u een keuken geven die alle verwachtingen overtreft.

Als persoonlijk adviseur zal een interieurstyliste u helpen bij het realiseren van uw ideale keuken. kijk hier voor een interieurstyliste.

Kijk voor meer tips op de website van de consumentenbond. https://www.consumentenbond.nl/

Tips in het kort

KEUKEN-ZWIJNDRECHT
PRIME flow P-Turbo 150 muurdoorvoerunit

Luchtafvoeren van de afzuigkap naar buiten

Luchtafvoeren van de afzuigkap over De P-Turbo Flow 150 cm Muurdoorvoerunit met Thermobox Luchtafvoeren van de afzuigkap, als professionele keukenmonteur weet ik hoe belangrijk het is om de luchtafvoer van een afzuigkap correct en efficiënt

Lees verder »

Voorbereiding nieuwe keuken

Nieuwe keuken draait alles om een goede voorbereiding met voordelen en nadelen Het plaatsen van een nieuwe keuken is een grote onderneming, waarbij een goede voorbereiding van essentieel belang is. Als klusser sta je voor

Lees verder »

Planning voor een nieuwe keuken

Bij een nieuwe keuken draait alles om een goede planning! Het plaatsen van een nieuwe keuken is een spannende en uitdagende klus. Een goede planning is echter essentieel om het proces soepel te laten verlopen

Lees verder »
keukentrends 2023

keukentrends van 2023

Globaal de keukentrends 2023 Wat zijn de highlights van 2023? Wanneer wij kijken naar de keukentrends van 2023, dan zien wij dat we eigenlijk doorgaan op de weg die we de afgelopen jaren zijn ingeslagen.

Lees verder »
Bora oven

Bora het beste product van 2022

Beste product van 2022 BORA, fabrikant van innovatieve oplossingen voor de leefkeuken, heeft eerder al de Plus X Award gekregen voor de innovatieve BORA X BO en nu zijn er nog twee speciale prijzen aan

Lees verder »