Planning voor een nieuwe keuken

Bij een nieuwe keuken draait alles om een goede planning!

Het plaatsen van een nieuwe keuken is een spannende en uitdagende klus. Een goede planning is echter essentieel om het proces soepel te laten verlopen en onnodige vertragingen en kosten te voorkomen. Bij Noldus Keukenmontage begrijpen we het belang van een gedegen voorbereiding en hebben daarom een duidelijk stappenplan voor je opgesteld.

Waarom is keukenplanning zo belangrijk?

Een nieuwe keuken vraagt vaak om aanpassingen aan wanden, elektra, waterleiding en stucwerk. Deze voorbereidende werkzaamheden dienen veelal aaneensluitend te worden uitgevoerd voor een optimaal resultaat. Zonder goed plan loop je het risico op ergernis, dubbel werk, vertragingen en hogere kosten. Door vooraf alles goed in kaart te brengen en te plannen, creëer je een solide basis voor de montage van je nieuwe keuken.

Stap 1: Inventariseer de benodigde aanpassingen

Voordat je aan de slag gaat, is het belangrijk om te inventariseren welke aanpassingen nodig zijn voor jouw nieuwe keuken.

Denk hierbij aan:

 1. Leidingwerk verleggen
 2. Afvoer verleggen
 3. Oude gat van de afzuigkap dichtmaken of Nieuw gat maken (advies 162 mm)IMG 3328
 4. Stopcontacten maken en infrezen
 5. Meterkast aanpassen waar nodig
 6. Muren glad maken

Maak een overzicht van alle werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd voordat de keukenzaak en/of montagebedrijf arriveert. Zo voorkom je verrassingen op de dag van plaatsing.

Stap 2: Bepaal de juiste volgorde

Nu je weet wat er moet gebeuren, is het zaak om de juiste volgorde te bepalen.

Een logische volgorde kan er als volgt uitzien:

 1. Leidingwerk verleggen
 2. Afvoer verleggen
 3. Oude gat van de afzuigkap dichtmaken of Nieuw gat maken (advies 162 mm)
 4. Stopcontacten maken en infrezen
 5. Meterkast aanpassen waar nodig
 6. Muren glad maken

Door deze volgorde aan te houden, zorg je ervoor dat de werkzaamheden logisch op elkaar aansluiten en voorkom je onnodige vertragingen.

Stap 3: Maak een realistische planning

Met de inventarisatie en volgorde in gedachten, is het tijd om een realistische planning te maken. Houd rekening met de tijd die nodig is voor elk onderdeel en plan voldoende marge in voor onvoorziene omstandigheden.
Zorg ervoor dat je alle benodigde materialen en gereedschappen op tijd in huis hebt.

Een goede planning geeft je ook de mogelijkheid om de werkzaamheden te verdelen over meerdere dagen of weekenden, zodat je niet alles op het laatste moment hoeft te doen.

Stap 4: Communiceer met de keukenzaak en/of montagebedrijf

Informeer de keukenzaak en/of montagebedrijf tijdig over je planning en de status van de voorbereidende werkzaamheden. Zo weet hij precies wat hij kan verwachten op de dag van plaatsing en kunnen eventuele problemen op tijd worden gesignaleerd en opgelost.

Goede communicatie met de keukenzaak en/of montagebedrijf is essentieel voor een soepel verloop van het project. Zorg ervoor dat je bereikbaar bent voor vragen en overleg indien nodig.

Stap 5: Houd rekening met onvoorziene omstandigheden

Ondanks een goede planning, kan er altijd iets onverwachts gebeuren. Houd hier rekening mee en plan wat extra tijd in voor tegenvallers. Wees flexibel en bereid om je planning aan te passen indien nodig.

Mocht je tegen problemen aanlopen, aarzel dan niet om hulp in te schakelen van een ervaren vakman dat kan via de contactpagina. Wij  kunnen je helpen om snel en effectief een oplossing te vinden.

Conclusie

Een goede planning is de sleutel tot succes bij het plaatsen van een nieuwe keuken. Door de benodigde aanpassingen te inventariseren, de juiste volgorde te bepalen en een realistische planning te maken, leg je een solide basis voor een soepel verloop van het project.

Communiceer tijdig met de keukenzaak en/of montagebedrijf , houd rekening met onvoorziene omstandigheden en aarzel niet om hulp in te schakelen wanneer nodig. Met deze aanpak ben je goed voorbereid op de komst van je nieuwe droomkeuken!

Heb je vragen over het plannen van je nieuwe keuken of loop je tegen problemen aan? Neem dan gerust contact op met de experts van Noldus Keukenmontage.
Wij staan klaar om je te helpen en te adviseren, zodat jij zorgeloos kunt genieten van je nieuwe keuken.

PRIME flow P-Turbo 150 muurdoorvoerunit

Luchtafvoeren van de afzuigkap naar buiten

Luchtafvoeren van de afzuigkap over De P-Turbo Flow 150 cm Muurdoorvoerunit met Thermobox Luchtafvoeren van de afzuigkap, als professionele keukenmonteur weet ik hoe belangrijk het is om de luchtafvoer van een afzuigkap correct en efficiënt

Lees verder »

Voorbereiding nieuwe keuken

Nieuwe keuken draait alles om een goede voorbereiding met voordelen en nadelen Het plaatsen van een nieuwe keuken is een grote onderneming, waarbij een goede voorbereiding van essentieel belang is. Als klusser sta je voor

Lees verder »

Planning voor een nieuwe keuken

Bij een nieuwe keuken draait alles om een goede planning! Het plaatsen van een nieuwe keuken is een spannende en uitdagende klus. Een goede planning is echter essentieel om het proces soepel te laten verlopen

Lees verder »
keukentrends 2023

keukentrends van 2023

Globaal de keukentrends 2023 Wat zijn de highlights van 2023? Wanneer wij kijken naar de keukentrends van 2023, dan zien wij dat we eigenlijk doorgaan op de weg die we de afgelopen jaren zijn ingeslagen.

Lees verder »
Bora oven

Bora het beste product van 2022

Beste product van 2022 BORA, fabrikant van innovatieve oplossingen voor de leefkeuken, heeft eerder al de Plus X Award gekregen voor de innovatieve BORA X BO en nu zijn er nog twee speciale prijzen aan

Lees verder »