PlasmaMade Airfilters

PlasmaMade Airfilter is  direct op iedere afzuigkap te plaatsen, waarbij een afvoer buis naar buiten niet meer nodig is. De voordelen hiervan zijn een directe besparing van de stook of airco kosten doordat de lucht niet naar buiten wordt afgevoerd maar in de woning blijft. Dit wordt recirculatie genoemd, een bijkomend voordeel is dat de afzuigkap kan worden mee genomen in de EPC berekening van de woning waardoor het energie label eindelijk klopt.

Het PlasmaMade Airfilter elimineert niet alleen de kooklucht maar ook de pollen en bacteriën in de woning. 

Het PlasmaMade Airfilter maakt hiervoor gebruik van een 4-tal technieken: 

 • Als eerste het plasma deel welke O2 moleculen om zet naar O3 moleculen, welke geur delen elimineert.
 • Ten tweede de elektrostatische buiten kernen waarin ze ionen creëren door de kooklucht die er door gaat, ook wel Ion of ionen genoemd.
 • En ten derde de elektrostaten met de glasfiber kern waarbij grove vervuiling en vet worden opgeslagen en langzaam geëlimineerd worden door middel van de electroden in de vorm van een stalen binnen en buiten raster.
 • Als laatste de koolstof buiten kern welke de lucht totaal reinigt en reststoffen afvangt, waardoor het filter grove en zeer fijne verontreiniging totaal elimineert. 

PlasmaMade Carbon serie. 
Deze filters zijn gemaakt met het zelfde idee als het originele PlasmaMade Airfilter.
Het grote verschil is dat de PlasmaMade Carbon Airfilters alleen geuren elimineren welke bij het koken vrij komen.
De filters zijn vervaardigd van hoogwaardige materialen zoals staalblack en ABS kunststof.
 

Enkele feiten

 • Filter werkt zowel horizontaal als vertikaal.
 • Rendement > 95% al bij 200m³ per uur vermogen.
 • Jaarlijkse besparing door recirculatietechniek (energiekosten).
 • Zelfreinigend onderhoudsvriendelijk filter.
 • Filter gaat een afzuigkap leven lang mee.
 • Te monteren op bestaand afzuigsysteem.
 • Quick montage / 5 jaar garantie.

Verplicht per 2021

Verplicht per 2021

Recirculatie filter Er worden steeds hogere eisen gesteld aan de duurzaamheid van onze woningen. Dit geldt ook voor de ventilatie. Een conventioneel ventilatiesysteem zuivert de lucht en blaast de warmt naar buiten. Hier gaat jaarlijks enorm veel energie en ook geld mee verloren. Een recirculatiefilter lost dit probleem op en is om deze reden vanaf 2021 verplicht.

op iedere afzuigkap

PlasmaMade Airfilter is direct op iedere afzuigkap te plaatsen, waarbij een afvoer buis naar buiten niet meer nodig is. De voordelen hiervan zijn een directe besparing van de stook of airco kosten doordat de lucht niet naar buiten wordt afgevoerd maar in de woning blijft.

montage en plaatsen

Noldus keukenmontage levert en verzorgt de montage van het plasmafilter.

PlasmaMade GUC 1212
PlasmaMade filter
PlasmaMade filter rond
PlasmaMade carbon
PRIME flow P-Turbo 150 muurdoorvoerunit

Luchtafvoeren van de afzuigkap naar buiten

Luchtafvoeren van de afzuigkap over De P-Turbo Flow 150 cm Muurdoorvoerunit met Thermobox Luchtafvoeren van de afzuigkap, als professionele keukenmonteur weet ik hoe belangrijk het is om de luchtafvoer van een afzuigkap correct en efficiënt

Lees verder »

Voorbereiding nieuwe keuken

Nieuwe keuken draait alles om een goede voorbereiding met voordelen en nadelen Het plaatsen van een nieuwe keuken is een grote onderneming, waarbij een goede voorbereiding van essentieel belang is. Als klusser sta je voor

Lees verder »

Planning voor een nieuwe keuken

Bij een nieuwe keuken draait alles om een goede planning! Het plaatsen van een nieuwe keuken is een spannende en uitdagende klus. Een goede planning is echter essentieel om het proces soepel te laten verlopen

Lees verder »
keukentrends 2023

keukentrends van 2023

Globaal de keukentrends 2023 Wat zijn de highlights van 2023? Wanneer wij kijken naar de keukentrends van 2023, dan zien wij dat we eigenlijk doorgaan op de weg die we de afgelopen jaren zijn ingeslagen.

Lees verder »
Bora oven

Bora het beste product van 2022

Beste product van 2022 BORA, fabrikant van innovatieve oplossingen voor de leefkeuken, heeft eerder al de Plus X Award gekregen voor de innovatieve BORA X BO en nu zijn er nog twee speciale prijzen aan

Lees verder »